Juodojo šokolado pyragėlis „Lava Cake“ su avietiniais ledais

Ingredientai
Jums reikės pyragėliui:
110 g sviesto
4 kambario temperatūros kiaušinių
80 g cukraus
Saujos šaldytų aviečių
Jums reikės ledams:
500 g šaldytų aviečių
3 valg. š. cukraus pudros
- 1Prikaistuvyje išlydyti sviestą, nukelti nuo kaitros ir suberti į jį šokoladą. Maišyti, kol šokoladas ištirps.
- 2Elektrinio plakiklio pagalba išplakti kiaušinius kartu su cukrumi iki purios masės. Nenutraukti plakimo ir po truputį supilti šokolado masę. Tada suberti miltus ir išplakti iki vientisos blizgios masės. Leisti gautai masei bent valandą pailsėti šaldytuve. Po to masę sudėti į konditerinį maišelį ir ja užpildyti keksiukų formeles iki vidurio. Tada įdėti po dvi šaldytas avietes ir jas vėl uždengti šokoladine mase. Kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje 9-10 minučių.
- 3Šaldytas avietes sudėti į elektrinį smulkintuvą ir sumalti. Įberti cukraus pudros ir viską permalti. Malimo metu po truputį supilti grietinėlę ir pasiflorų tyrę. Viską sumalti iki vientisos masės.
- 4Iškepusius pyragėlius patiekti karštus su ledais.