Juodojo šokolado pyragas su vyšniomis

Ingredientai
Jums reikės pyragui:
120 g cukraus
160 g sviesto
Žiupsnelio druskos
Jums reikės kremui:
50 g sviesto
Vyšnių uogienės
Jums reikės papuošimui:
- 1Į prikaistuvį įdėti pusę sviesto ir kaitinti ant vidutinės kaitros, suberti šokoladą ir nuolat maišyti. Kai masė beveik ištirpsta, sudėti likusią dalį sviesto ir šokoladą. Nuolat maišant ištirpinti iki vientisos blizgios masės, bet ne perkaitinti, ir nukelti nuo kaitros. Atskirame inde sumaišyti birius produktus: miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius. Į šokolado masę nuolat maišant supilti kiaušinių plakinį ir suberti birių produktų mišinį. Šluotelės pagalba viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Supilti į kepimo formą, išlyginti paviršių ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Iškepusį atvėsinti.
- 2Užvirti grietinėlę, suberti į ją šokoladą ir maišant ištirpinti. Nukelti nuo ugnies ir sudėti kambario temperatūros sviestą, ištirpinti iki vientisos blizgios masės. Atvėsusį pyragą apibarstyti uogienės vyšniomis ir iš lėto užpilti pravėsusiu kremu. Atšaldyti šaldytuve, išimti iš formos, apibarstyti šokolado drožlėmis ir patiekti su plakta grietinėle.