Jautienos kepsnys tešloje

Ingredientai
Jums reikės:
800 - 900 g jautienos nugarinės arba išpjovos
400 g pievagrybių
200 g plonai pjaustyto vytinto kumpio
2 skiltelių česnako
200 ml balto vyno
250 g bemielės sluoksniuotos tešlos
1 kiaušinio
Druskos
Pipirų
Persilade prieskonių
- 1Nugarinę aš išpjovą nuvalyti, kad neliktų plėvelės ir kremzlių. Gerai įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepinti iš visų pusių, kad jautiena viduje liktų sultinga.
- 2Stambiai supjaustyti pievagrybius ir apkepinti keptuvėje kartu su česnaku. Supilti vyną, pagardinti druska, pipirais, persilade prieskoniais ir patroškinti, kol nugaruos skystis. Grybus su česnaku (be skysčio) sudėti į trintuvą ir susmulkinti.
- 3Ant sluoksniuotos tešlos lakšto dėti vytinto kumpio riekeles, paliekant tešlos šonus tuščius. Ant kumpio paskleisti grybus. Ant viršaus dėti jautienos nugarinę ir pilnai uždengti tešla. Taip pat mėsa turi pilnai pasidengti vytintu kumpiu su grybais. Kad tešla neatliptų, kraštus aptepti kiaušinio plakiniu ir užlipdyti. Tešlos perteklių nupjauti. Viršų galima dekoruoti tešlos juostelėmis ir viršų taip pat aptepti kiaušinio plakiniu.
- 4Kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 35-45 min. (priklausomai nuo mėsos dydžio). Jei kepate su termometru, kepti, kol mėsos temperatūra pasiekia 58°C.