I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Jautienos kepsnio sumuštinis


Jei neįsivaizduojate savo vasaros be sumuštinių ar ieškote dar vienos idėjos, kuo nustebinti šeimą ir draugus, šis receptas kaip tik jums! Nuostabi, minkšta jautiena su traškia šviežia duona, garstyčiomis su trumais ir žinoma, marinuotais agurkėliais - tikra bomba! Nėra čia ką daugiau ir kalbėti, belieka tik išbandyti ir patiems įsitikinti.

Ingredientai


Mėsai jums reikės:

700 g jautienos nugarinės
Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
Šiek tiek druskos
Poros šakelių šviežio rozmarino

Taip pat reikės:

Keleto riekelių šviežios duonos
Šiek tiek alyvuogių aliejaus
Marinuotų, plonai pjaustytų agurkų
Kelių šaukštų garstyčių su medumi
Kelių šaukštų garstyčių su trumais
  • 1Jautienos nugarinę padalinkite į dvi lygias dalis, jei yra plėvių ar nereikalingų riebalų juos pašalinkite. Apipjaustytą mėsą gerai nusausinkite ir apibarstykite šviežiai maltais pipirais bei druska. Taip paruoštą jautieną dėkite į vakuumavimo maišelį, uždėkite po rozmarino šakelę, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir vakuumatoriaus pagalba užvakuumuokite.
  • 2Taip paruoštą mėsą dėkite į iki 55 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su garų funkcija ir virkite apie 2-3 valandas, priklausomai nuo mėsos storio. Išvirusią mėsą išimkite i maišelio ir labai gerai nusausinkite.
  • 3Šviežios duonos riekeles pašlakstykite aliejumi. Duoną ir anksčiau paruoštą mėsą dėkite ant gerai įkaitintos grilio plokštumos ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  • 4Iškepusią mėsą supjaustykite plonais gabalėliais ir apšlakstykite rūkytu alyvuogių aliejumi. Ant vienos paskrudintos duonos riekelės užtepkite garstyčias su medumi, uždėkite mėsą, marinuotus agurkus ir uždėkite kitą duonos riekelę užteptą garstyčiomis su trumais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis