Jautienos kepsneliai su gorgonzolos sūrio padažu

Ingredientai
Jums reikės:
4 jautienos nugarinės gabaliukų (2 cm storio)
150 g gorgonzolos sūrio
20 g sviesto
1 poro
1 šakelės šalavijo
100 ml porto vyno
Druskos
Pipirų
Persilade prieskonių
2 kaliaropių
- 1Porus supjaustyti pusžiedžiais ir apkepinti įkaitintoje keptuvėje su sviestu. Išimti.
- 2Į tą pačią keptuvę įdėti dar šiek tiek sviesto, šlakelį aliejaus ir apkepti jautienos nugarinės kepsnelius iš apbiejų pusių (po 2 min.) aukštoje kaitroje. Užpilti porto vynu, sudėti porus, gorgonzolos sūrį. Pakaitinti, kol sūris ištirps ir tuomet užpilti grietinėlę, įberti persilade prieskonių, įdėti šalavijo šakelę, pamaišyti ir palikti šiek tiek pasitroškinti ant vidutinės kaitros.
- 3Salotoms šiaudeliais supjaustyti nuluptas kaliaropes. Užpilti alyvuogių aliejaus ir pagardinti druska bei pipirais.