Jautienos išpjovos kepsnys su Germanto sūrio fondiu

Ingredientai
Jums reikės:
500 g jautienos išpjovos
200 g puskiečio „Germantas“sūrio
400 ml pieno
50 g sviesto
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio grūstų juodųjų pipirų
Mėsos prieskonių
Šviežių šalavijų ir rozmarinų
- 1Metaliniame inde sutarkuoti sūrį ir užpilti pienu, kad apsemtų. Uždengti maistine plėvele ir palikti pastovėti, kad išbrinktų sūris. Sūdytame vandenyje išvirti kukurūzų kruopas, įpilti šlakelį rūkyto alyvuogių aliejaus, gerai išmaišyti, uždengti ir palikti šiltai. Atskirame puode užvirti vandens ir ant jo pastatyti indą su išbrinkusiu sūriu. Kaitinti ir dažnai maišyti. Kai sūris pradeda lydytis, sudėti kambario temperatūros sviestą ir nuolat maišyti, kol viskas ištirps iki vientisos masės.
- 2Tada nukelti nuo kaitros ir įmaišyti kiaušinio trynių plakinį. Vėl uždėti indą ant verdančio vandens ir nuolat maišant pakaitinti dar porą minučių. Mėsą supjaustyti 1-2 cm griežinėliais ir aprišti kulinariniu siūlu, kad gautųsi vienodo dydžio stabilūs medalionai. Už siūlo užkišti po rozmarino ir šalavijo šakelę, o medalionų šonus apvolioti mėsos prieskoniuose. Kepti įkaitintame alyvuogių aliejuje ant aukštos kaitros kiekvieną pusę po 4-7 minutes, priklausomai nuo to, kaip mėgstate. Kepsnius patiekti kartu su „Polenta“, užpilti sūrio fondiu padažu, apibarstyti grūstais pipirais ir pašlakstyti rūkytu alyvuogių aliejumi.