I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Jautienos befstrogenas su grybais


Ingredientai


Keturioms porcijoms jums reikės:

~800 g brandintos jautienos nugarinės
Šviežiai maltų pipirų
Žiupsnelio druskos

Padažui:

50 g sviesto
2 valg. šaukštų miltų
300 ml jautienos sultinio
2 valg. šaukštų Dižono garstyčių
Šviežiai tarkuoto muskato riešuto
3 vnt. portobello grybų
2 vnt. svogūnų
4 valg. šaukštų grietinės

Patiekimui:

Bulvių košės
Raugintų agurkėlių
  • 1Jautienos nugarinę švariai nuvalykite, nupjaustykite plėves ir supjaustykite plonais gabalėliais. Labai svarbu mėsą pjaustyti įstrižai gijų, nes taip paruoštas mėsa greičiau apkeps ir bus minkštesnė. Jautieną apibarstykite druska ir šviežiai maltais pipirais, gerai išminkykite ir palikite apie penkiolika minučių pasimarinuoti.
  • 2Kol mėsa marinuojasi, pasigaminkite padažą. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir ant aukštesnės nei vidutinė kaitros kepinkite juos kelias minutes. Nuolat maišydami supilkite sultinį ir kaitinkite, kol padažas užvirs, sutirštės. Tuomet sudėkite garstyčias, įtarkuokite šiek tiek muskato riešuto, įberkite pagal skonį šviežiai maltų pipirų bei druskos.
  • 3Nuvalytus grybus sulaužykite vidutinio dydžio gabalėliais,o svogūnus supjaustykite šiaudeliais ar pusžiedžiais . Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir sudėkite svogūnus. Kepkite tol, kol taps skaidrūs. Tada sudėkite grybus ir keletą minučių viską pakepinkite. Iškepusius svogūnus su grybais išimkite į dubenėlį. Keptuvėje gali likti riebaliuko, jis puikiai tiks kepti jautienai.
  • 4Į tą pačią keptuvę, kur kepė svogūnai su grybais, įpilkite šlakelį aliejaus ir sudėkite kepti pasimarinavusią mėsą. Jautienai apkepus, į keptuvę grąžinkite iškeptus svogūnus su grybais, sudėkite padažą ir gerai viską išmaišykite. Pakepkite vieną – dvi minutes, sudėkite grietinę, išjunkite kaitlentės kaitrą ir dar kartą gerai viską išmaišykite.
  • 5Paruoštą befstrogeną patiekite su bulvių koše ir marinuotais agurkėliais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis