Jautienos befstrogenas su grybais

Ingredientai
Keturioms porcijoms jums reikės:
~800 g brandintos jautienos nugarinės
Šviežiai maltų pipirų
Žiupsnelio druskos
Padažui:
50 g sviesto
2 valg. šaukštų miltų
300 ml jautienos sultinio
2 valg. šaukštų Dižono garstyčių
Šviežiai tarkuoto muskato riešuto
3 vnt. portobello grybų
2 vnt. svogūnų
4 valg. šaukštų grietinės
Patiekimui:
Bulvių košės
Raugintų agurkėlių
- 1Jautienos nugarinę švariai nuvalykite, nupjaustykite plėves ir supjaustykite plonais gabalėliais. Labai svarbu mėsą pjaustyti įstrižai gijų, nes taip paruoštas mėsa greičiau apkeps ir bus minkštesnė. Jautieną apibarstykite druska ir šviežiai maltais pipirais, gerai išminkykite ir palikite apie penkiolika minučių pasimarinuoti.
- 2Kol mėsa marinuojasi, pasigaminkite padažą. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir ant aukštesnės nei vidutinė kaitros kepinkite juos kelias minutes. Nuolat maišydami supilkite sultinį ir kaitinkite, kol padažas užvirs, sutirštės. Tuomet sudėkite garstyčias, įtarkuokite šiek tiek muskato riešuto, įberkite pagal skonį šviežiai maltų pipirų bei druskos.
- 3Nuvalytus grybus sulaužykite vidutinio dydžio gabalėliais,o svogūnus supjaustykite šiaudeliais ar pusžiedžiais . Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir sudėkite svogūnus. Kepkite tol, kol taps skaidrūs. Tada sudėkite grybus ir keletą minučių viską pakepinkite. Iškepusius svogūnus su grybais išimkite į dubenėlį. Keptuvėje gali likti riebaliuko, jis puikiai tiks kepti jautienai.
- 4Į tą pačią keptuvę, kur kepė svogūnai su grybais, įpilkite šlakelį aliejaus ir sudėkite kepti pasimarinavusią mėsą. Jautienai apkepus, į keptuvę grąžinkite iškeptus svogūnus su grybais, sudėkite padažą ir gerai viską išmaišykite. Pakepkite vieną – dvi minutes, sudėkite grietinę, išjunkite kaitlentės kaitrą ir dar kartą gerai viską išmaišykite.
- 5Paruoštą befstrogeną patiekite su bulvių koše ir marinuotais agurkėliais.