Jautienos antrekotas su grilintomis daržovėmis

Ingredientai
Jums reikės:
2 gabaliukų sauso brandinimo jautienos antrekoto
1 cukinijos
1 baklažano
1 raudonosios paprikos
200 g vyšninių pomidoriukų su šakelėmis
Kelių žiupsnelių druskos
Kelių žiupsnelių persilado prieskonių
- 1Prieš kepimą mėsą palaikyti bent pusvalandį kambario temperatūroje ir gerai nusausinti.
- 2Cukiniją ir baklažaną supjaustyti maždaug 0,5 cm storio apvaliomis riekelėmis. Iš paprikos išimti sėklas ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
- 3Gerai įkaitinti grilį arba grilio keptuvę. Ant įkaitusios keptuvės sudėti mėsos gabaliukus ir gerai apskrudinti iš abiejų pusių maždaug po 4 minutes. Tada perdėti mėsą ant kepimo skardos ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje iki 10 minučių. Jeigu turite orkaitę su termometru, matuojančiu mėsos vidinę temperatūrą, kepti 90°C temperatūroje iki mėsos vidinė temperatūra pasieks 57-60°C.
- 4Tuo tarpu ant grilio keptuvės apskrudinti visas pjaustytas daržoves ir pabaigoje – pomidoriukus kartu su šakelėmis. Iškepusias pjaustytas daržovės sudėti į dubenį. Kitame dubenėlyje gerai išmaišyti 5 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus kartu baltuoju balzaminiu actu, žiupsneliu druskos, pipirų ir persilado prieskonių. Gautu mišiniu užpilti grilintas daržoves ir išmaišyti.
- 5Iškepusią mėsą apibarstyti rupia druska ir šviežiai maltais juodaisias pipirais. Leisti porą minučių pailsėti ir supjaustyti 1 cm storio riekelėmis. Patiekti kartu su grilintomis daržovėmis ir pomidoriukais ant šakelių.