Itališka duona „Focaccia“

Ingredientai
Jums reikės padui:
400 ml šilto vandens
15 g šviežių mielių
2 šaukštelių druskos
Žiupsnelio cukraus
Jums reikės įdarui:
Vytinto Parmos kumpio
Tepamo kreminio sūrio
Ančiuvių
Vyšninių pomidoriukų
Šviežių rozmarinų
Persilado prieskonių
50 ml vandens
- 1Miltus sumaišyti su druska. Mieles susmulkinti ir apibarstyti cukrumi. Sudėti į šiltą vandenį ir maišyti, kol ištirps.Tuomet įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, išmaišyti. Po truputį pilti vandens ir mielių mišinį į miltus ir iš lėto maišyti. Kai tešla tampa tinkama minkymui, išversti ją ant miltais pabarstyto stalo ir gerai išminkyti. Tada sukamais judesiais suformuoti apksritimą ir įdėti jį į miltais pabarstytą indą, užpilti gausiai alyvuogių aliejumi, uždengti maistine plėvele ir palikti šiltai porai valandų, kad iškiltų (turi maždaug padvigubėti). Skardą gausiai ištepti aliejumi ir joje tolygiai paskirstyti iškilusią tešlą.
- 2Dar kartą palikti, kad iškiltų. Tada pirštų galiukais gražiai paspaudyti visą paviršių ir vieną trečiąją dalį tešlos pabarstyti šviežiais rozmarinais, antrą dalį apdėlioti per pusę perpjautais pomidoriukais ir ančiuviais, o trečią dalį palikti tuščią, ant kurios jau iškepusios užtepti mėgstamo tepamo sūrio ir uždėti vytinto Parmos kumpio. Kepti iki 220°C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Ką tik iškepusią apipilti vandens ir aliejaus mišiniu (50 ml vandens + 50 ml alyvuogių aliejaus) sumaišytu su persilado prieskoniais. Uždėti likusius ingredientus, apibarstyti šviežiu rozmarinu.