Įdaryta vištienos šlaunelių mėsa su orkaitėje keptu moliūgu

Ingredientai
Jums reikės:
600 g vištienos kulšelių mėsos be kaulo ir odos
1 nedidelis moliūgas
200 g pusiau minkšto brandinto sūrio (geriausiai tiktų itališkas taledžo sūris)
100 g plonai pjaustyto virto itališko kumpio
2 nuluptų česnako skiltelių
0,5 stiklinės balto sauso vyno
Rūkyto alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
Vištienos prieskonių
2 šviežio rozmarino šakelių
- 1Moliūgą perpjauti per pusę ir išimti sėklų masę. Tada supjaustyti pusmėnuliais ir sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti plonomis riekelėmis pjaustyta česnako skiltele bei rozmarino lapeliais. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
- 2Sūrį supjaustyti 1 cm storio ir pločio juostelėmis.
- 3Mėsos gabaliukų paviršių pabarstyti vištienos prieskoniais. Tada ant kiekvieno gabaliuko uždėti po kumpio riekelę bei po 2 sūrio juosteles. Susukti mėsos gabaliukus ir užspausti mediniais iešmeliais.
- 4Gilesnėje keptuvėje, tinkančioje dėti į orkaitę, įkaitinti alyvuogių aliejų kartu su nesmulkinta česnako skiltele. Sudėti vištienos suktinukus, pabarstyti druska, pipirais ir ant aukštos kaitros apkepinti iš abiejų pusių. Tada supilti baltą vyną ir patroškinti porą minučių. Orkaitėje apkepintą moliūgą sudėti į keptuvę su vištiena ir įdėti atgal į orkaitę 5 minutėms.
- 5Vištieną su moliūgo riekelėmis patiekti lėkštėje, užpilti keptuvėje susidariusiu padažu ir pašlakstyti rūkytu alyvuogių aliejumi.