Įdaryta paprika

Ingredientai
Jums reikės:
300 g kiaulienos faršo
4 vidutinių paprikų
1 kiaušinio
100 g tarkuoto parmezano sūrio
1 skiltelės česnako
Druskos
Pipirų
1 arb. š. Susijęs vaizdas kiaulienos prieskonių
Rūkyto alyvuogių aliejaus
- 1Paprikas nuplauti ir nupjauti „kepurėles“ ties koteliu. Išskobti vidų, įtrinti jį druska ir apversti, kad išbėgtų skystis. Į faršą įmušti kiaušinį, įberti didžiąją dalį tarkuoto parmezano sūrio, supilti grietinėlę, suberti smulkintą česnaką, kiaulienos prieskonius, įdėti druskos pagal skonį ir viską gerai išmaišyti.
- 2Užpildyti paprikas mėsos įdaru ir sustatyti kepimo inde. Apibarstyti likusiu parmezano sūriu ir pašauti į iki 180°C įkaitintą orkaitę. Kepti 40-60 minučių, priklausomai nuo paprikų dydžio. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, uždėti „kepurėles“. Iškepusias paprikas patiekti apšlakstytas rūkytu alyvuogių aliejumi.