Egzotiškos vištienos salotos

Ingredientai
Salotoms reikės:
500 g vištienos šlaunelių mėsos
1 česnako skiltelės
Nedidelio gabaliuko imbiero
50 ml tamsaus alaus
Pundelio šparaginių pupelių
1 mango
Sultenės
Radicchio salotos
1 čili pipiro
Vištienos prieskonių
Pipirų
Druskos
Padažui reikės:
4 valg. š. žuvies padažo
1 šaukšto smulkintos kalendros
0,5 žaliosios citrinos
50 ml vandens
Šlakelio vanilės ekstrakto
Žiupsnio cukraus
- 1Vištieną pabarstyti vištienos prieskoniais ir apkepti gerai įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi ir česnako skiltele. Kepant ant vištienos patarkuoti šiek tiek imbiero. Vištieną apskrudinus iš abiejų pusių užpilti tamsaus alaus ir palikti ant mažesnės kaitros pasitroškinti.
- 2Nuo šparaginių pupelių nupjauti kotelius ir apvirti vandenyje, kol suminkštės (apie 5 min).
- 3Padažui skirtus ingredientus gerai išmaišyti.
- 4Nuvalyti mangą ir supjaustyt juostelėmis.
- 5Į dubenį dėti sultenių salotų, pasmulkintus radicchio salotų lapus, mangus, keletą kalendros lapelių. Užpilti alyvuogių aliejaus, padažo, įberti smulkinto čili pipiro. Viską išmaišyti.
- 6Į lėkštę dėti juostelėmis pjaustytą vištieną, šparaginių pupelių ir šalia salotas.