Egzotiška panakota

Ingredientai
Jums reikės panakotai:
100 g pieno
2 valg. š. medaus
1 arb. š. vanilinio cukraus su vanilės sėklomis
0,5 žaliosios citrinos (laimo) žievelės
Jums reikės užpilamam egzotinių vaisių kremui:
150 g cukraus
100 g kubeliais pjaustyto sviesto
- 1Dubenėlyje su šaltu vandeniu užmerkti želatinos lakštus ir palikti, kad išbrinktų.
- 2Į prikaistuvį supilti grietinėlę, pieną ir įdėti medų. Reguliariai pamaišant užvirti. Nukelti nuo kaitros ir įdėti iš vandens ištrauktą išbrinkusią želatinos masę. Gerai išmaišyti, kol želatina pilnai ištirps. Įtarkuoti žaliosios citrinos žievelės, permaišyti ir supilstyti į desertinius indelius ar taures iki pusės. Palikti valandai šaldytuve.
- 3Trynius gerai išplakti kartu su cukrumi iki purios masės.
- 4Tyres supilti į prikaistuvį ir pakaitinti, kol pradės garuoti. Tada sudėti trynių masę ir nuolat maišant šluotele kaitinti, kol pradės putoti. Nukelti nuo kaitros ir po truputį sudėti sviesto kubelius bei maišyti, kol sviestas pilnai ištirps. Tada kremą atvėsinti ir užpilti ant sustingusios panakotos.