Drėgnas marcipaninis pyragas

Ingredientai
Jums reikės:
4 kiaušinių
Pusės citrinos tarkuotos žievelės
0,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių (3 g)
50 g tirpinto sviesto
Žiupsnelio druskos
Kepimui:
2 valg. šaukštų migdolų drožlių
1 valg. šaukšto cukraus pudros
1 valg. šaukšto sviesto kepimo formai ištepti
Kremui:
50 g cukraus pudros
- 1Dubenyje su mentele ar šaukštu suminkštinkite marcipaną. Marcipanui suminkštėjus, palaipsniui, vieną po kito, dėkite kiaušinius ir plakite tol, kol gausite vientisą, purią masę. Įtarkuokite citrinos žievelę, sudėkite miltus, kepimo miltelius, druską ir išmaišykite iki vientisos masės. Įpilkite ištirpintą ir iki kambario temperatūros atvėsintą sviestą. Dar kartą atsargiai viską išmaišykite.
- 2Kepimo indą (šis receptas pritaikytas 18 cm skersmens skardai) ištepkite sviestu, apibarstykite migdolų drožlėmis ir cukraus pudra. Supilkite anksčiau paruoštą pyrago masę ir kepkite iki 160°C įkaitintoje orkaitėje su vėjeliu apie 30 min.
- 3Paruoškite kremą. Į dubenį sudėkite maskarponę ir permaišykite kol suminkštės. Į suminkštėjusią maskarponę įpilkite grietinėlę, įdėkite cukraus pudrą, pistacijų pastą ir plakite kol sutirštės. Gautą kremą patiekite šalia marcipaninio pyrago.