Datulių pyragaičiai su karameliniu padažu

Ingredientai
Pyragaičio tešlai reikės:
270 g datulių
150 ml vandens
120 g sviesto
40 g rudojo cukraus
4 kiaušinių
Karameliniam padažui reikės:
125 g rudojo cukrau
50 tamsaus muskovado cukraus
100 g sviesto
Žiupsnelio drukos
- 1Datules supjaustyti kubeliais ir apvirti vandenyje, kol suminkštės.
- 2Cukrų išplakti su kambario temperatūros sviestu. Toliau plakant po vieną įmušti kiaušinius. Jie taip pat turi būti kambario temperatūros. Į gautą masę suberti sausus ingredientus ir sumaišyti iki vientisos masės. Galiausiai po truputį sudėti datules ir atsargiai permaišyti.
- 3Masę sudėti į keksiukų formeles ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
- 4Dar šiltus pyragėlius dėti į lėkštę ir užpilti karameliniu padažu.