Cukinijų ir sūrio galette

Ingredientai
Tešlai reikės:
100 šalto sviesto
1 valg. šaukšto cukraus
Žiupsnelio druskos
30 ml vandens
1 kiaušinio (tešlos paviršiaus aptepimui)
Įdarui reikės:
2 kiaušinių
100 g fermentinio tarkuoto sūrio Gouda
50 g parmezano sūrio
50 g mėlynojo pelėsio sūrio Gorgonzola
1 nedidelės cukinijos
8-10 vnt. vyšninių pomidoriukų
Druskos
Pipirų
Džiovinių bazilikų
- 1Dubenyje sumaišyti miltus, cukrų ir druską. Sudėti šaltą, gabalėliais supjaustytą sviestą ir trinti tarp pirštų, kol susidarys trupiniai. Supilti vandenį ir minkyti, kol trupiniai sukibs. Jeigu jie per sausi ir nekimba, tuomet įpilti dar šlakelį. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir valandai palikti šaldytuve, kad ji sutvirtėtų. Pastovėjusią tešlą iškočioti į apskritimą.
- 2Įdarui kiaušinius suplakti ir sumaišyti su tarkuotu fermentiniu bei parmezano sūriais bei mėlynojo pelėsio gabaliukais. Įberti druskos bei pipirų. Gautą masę tolygiai paskirtyti ant tešlos, kad liktų švarūs kraštai apie 5 cm.
- 3Cukiniją supjaustyti išilgai plonais griežinėliais. Vyšninius pomidoriukus perpjauti pusiau. Viską išdėlioti ant kiaušinių ir sūrio masės. Kraštelius užlenkti į galette vidų ir tešlos paviršių aptepti kiaušinio plakiniu.
- 4Kepti iki 200˚C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol tešlos kraštai taps gražios aukso spalvos. Iškepusią galette dar galima paskaninti tarkuotu parmezanu.