Citrininis keksas

Ingredientai
Tešlai reikės:
2 kiaušinių
7 kiaušinių trynių
2 citrinų žievelės
300 g cukraus
220 g grietinės
135 g lydyto sviesto
Glazūrai reikės:
150 g cukraus pudros
15 g medaus
40 g citrinos sulčių
- 1Kiaušinius, kiaušinių trynius, cukrų ir tarkuotą citrinų žievelę plakti iki standžių putų. Sudėti grietinę ir permaišyti. Plakti nebereikia, kad nesugadinti purių putų. Suberti sausus produktus ir vėl atsargiai išmaišyti iki vientisos masės. Pabaigoje maišant po truputį supilti lydytą sviestą.
- 2Formą ištepti sviestu, pabarstyti miltais ir supilti tešlą. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 60 min. Iškepusį keksą atvėsinti.
- 3Kad keksas būtų šventiškesnis, jį galima paglazūruoti. Glazūrai tereikia sumaišyti citrinos sultis su cukraus pudra ir medumi. Ją užpilti ant kekso ir užberti citrinos žievelės.