Bulvių pyragas

Ingredientai
Jums reikės:
0,5 kg bulvių
1 kiaušinio
20 g sviesto
Saujos džiuvėsėlių
Bulvių prieskonių
Druskos
Pipirų
Pipirų
100 g tarkuoto parmezano sūrio
100 g ementalio sūrio
100 g gorgonzolos sūrio
100 g virto kiaulienos kumpio
Šviežių žalumynų: laiškinių česnakų, baziliko arba rozmarino
- 1Bulves nuskusti ir sutarkuoti per burokinę tarką. Tarkius sumaišyti su kiaušiniu, grietinėle ir bulvių prieskoniais. Įberti druskos ir pipirų pagal skonį.
- 2Plačią kepimo formą ištepti sviestu ir dugną bei sieneles padengti džiuvėsėliais. Sudėti tarkius ir paspaudžiant išlyginti. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.
- 3Ant iškepusio pagrindo išdėlioti kumpį, paplešytą sūrį, paibarstyti tarkuotu parmezanu. Vėl pašauti į orkaitę ir kepti apie 10 minučių, kol išsilydys sūris. Patiekti apibarstytą turimais žalumynais.