Bretoniškos tešlos pyragas su kreminiu šaldytų uogų įdaru

Ingredientai
Jums reikės tešlai:
140 g cukraus
150 g kambario temperatūros sviesto
2 kiaušinių trynių
Jums reikės kremo įdarui:
220 g cukraus
3 kiaušinių
150 g išlydyto sviesto (skysto)
250 g šaldytų uogų mišinio
- 1Sviestą išsukti kartu su cukrumi iki purios masės. Įdėti po vieną kiaušinių trynius ir vėl išsukti iki vientisos masės. Tada suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti. Tešlą geriausia pasidaryti iš vakaro ir per naktį palaikyti suvyniotą maistinėje plevelėje per naktį.
- 2Į virtuvinį kombainą įmušti kiaušinius, supilti sviestą, suberti cukrų, miltus ir įdėti iš pusės vanilės ankšties išimtas sėklytes. Visus produktus išmaišyti iki vientisos kreminės masės.
- 3Atšalusią tešlą iškočioti 0,5 storio sluoksniu ir ja tolygiai iškloti kepimo formos dugną bei sieneles. Suberti į vidų šaldytas uogas ir užpilti kremu.
- 4Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Iškepusį pyragą atvėsinti. Galima apibarstyti cukraus pudra.