Bretoniški sausainiai su „Mousseline“ kremu

Ingredientai
Jums reikės sausainiams:
180 g kambario temperatūros sviesto
170 g cukraus
3 kiaušinių trynių
1 arb. š. druskos
Jums reikės kremui:
200 ml pieno
2 kiaušinių trynių
80 g cukraus
30 g kukurūzų krakmolo
1 arb. š.cukraus pudros su vanilės sėklytėmis
130 g sviesto
Jums reikės papuošimui:
Konservuotų mini obuoliukų arba kitų vaisių ar uogų
Žiupsnelio natūralios kakavos
- 1Dubenyje elektrinio plakiklio pagalba išpurenti sviestą kartu su cukrumi. Tada suberti miltus, kepimo miltelius ir viską perplakti. Atskirai po vieną dėti kiaušinių trynius ir nuolat plakti iki vientisos tvirtos masės.
- 2Tešlą sudėti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos į kepimo žiedus formuoti 1 cm storio sausainius. Jei neturite kepimo žiedų, tešlą galima iškočioti ir suformuoti sausainius stiklinės pagalba. Kepti iki 150°C įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Iškepusius atvėsinti.
- 3Trynius išplakti kartu cukrumi ir kukurūzų krakmolu.
- 4Prikaistuvyje užvirti pieną ir po truputį pilti jį į trynių masę bei nuolat plakti. Gautą masę grąžinti atgal į prikaistuvį, sumažinti kaitrą, įberti vanilinės cukraus pudros, po truputį dėti sviestą ir maišyti, kol ištirps bei kremo masė taps blizgi ir sutirštės. Nukelti nuo kaitros, supilti į dubenį ir uždengti paviršių maistine plėvele. Padėti į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų.
- 5Atvėsusį kremą sudėti į konditerinį maišelį ir dekoruoti sausainių viršutinę dalį. Į kremo vidurį įspausti konservuotą mini obuoliuką ir apibarstyti natūralia kakava.