Biskočiai su figomis ir imbieru
Biskočiai - klasikiniai itališki sausainiai užkariavę viso pasaulio traškių skanėstų mėgėjų širdis. Lengva pagaminti, labai skanu valgyti, o priedus ir jų kiekį galima rinktis pagal skonį ar nuotaiką. Dėl unikalaus kepimo būdo, kai pirmiausia tešla kepama kaip duonos kepalėlis, o po to supjaustoma riekelėmis ir vėl trumpai kepama, šie sausainiai švieži išlieka net kelias savaites, todėl labai verta iš karto pasigaminti daugiau. Skanūs ir vieni, tačiau fantastiškai tinka mirkyti į karštus gėrimus. Taip pat tai puiki valgoma dovana, kuriai pagaminti nereikės nei daug laiko, nei ypatingų ingredientų. Iškepkite sausainius, pridėkite gardžios arbatos, gražiai supakuokite ir viskas – dovana paruošta.
Ingredientai
Jums reikės:
45 g kambario temperatūros sviesto
150 g cukraus
2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
10 g kepimo miltelių
50 g pusiau džiovinto, cukruoto imbiero
200 g pakepintų lazdynų riešutų be luobelės
Šiek tiek citrinos žievelės
- 1Į plakiklio dubenį sudėkite kambario temperatūros sviestą, suberkite cukrų, įpilkite šlakelį vanilės ekstrakto ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinius ir išplakite iki purios masės. Išsijotus miltus kartu su kepimo milteliais sudėkite į kiaušinių ir sviesto masę ir viską gerai išmaišykite.
- 2Figas supjaustykite stambiais gabalėliais. Šiek tiek smulkiau supjaustykite pusiau džiovintą imbierą. Pjaustytus vaisius, nesmulkintus riešutus ir citrinos žievelę sudėkite į tešlą ir permaišykite.
- 3Gautą sausainių tešlą padalinkite į dvi dalis ir drėgnomis rankomis suformuokite maždaug vienodo dydžio ir storio pailgus kepalėlius. Jas dėkite ant kepimo popieriumi padengtos kepimo skardos ir kepkite 175 °C laipsnių temperatūroje 25 minutes.
- 4Iškepusius sausainių kepalėlius supjaustykite maždaug centimetro storio riekelėmis ir dėkite kepti dar 7 minutes.