Benedikto kiaušiniai pagal Gian Lucą

Ingredientai
Jums reikės:
4 kiaušinių
300 ml alaus
300 ml vandens
2 šviesių pusrytinių bandelių arba šviesios duonos
4 riekelių š. rūkymo šoninės
100 g mažų burokėlių ir špinatų lapelių mišinio
2-3 mėlynųjų svogūnų
Saujelės juodųjų alyvuogių be kauliukų
Žiupsnelio kaparėlių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
- 1Į dubenį sudėti salotų lapus ir sumaišyti su juodojo balzaminio acto, alyvuogių aliejaus, žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų mišiniu. Palikti pastovėti.
- 2Į keptuvę įpilti aliejaus ir sudėti pusžiedžiais supjaustytus svogūnus. Pakepinti keletą minučių, kol suminkštės, įdėti kaparėlių, prilaužyti alyvuogių ir įpilti baltojo balzaminio acto. Viską gerai išmaišyti ir pakepinti porą minučių, kol susikaramelizuos. Tada viską nustumti į keptuvės kraštą ir laisvoje vietoje apkepinti iš abiejų pusių šoninės riekelės. Nukelti nuo kaitros.
- 3Ant grilio keptuvės arba orkaitėje apskrudinti per pusę perpjautas bandeles.
- 4Prikaistuvyje užvirti lygiomis dalimis sumaišytą alų ir vandenį. Kai užverda, sumažinti kaitrą, kad vanduo nekunkuliuotų. Šaukštu įsukti vandenyje sūkurį ir į jo vidurį su dubenėliu įleisti kiaušinį. Virti 2-3 minutes. Išgriebti ir padėti ant lėkštės, kad nuvarvėtų. Tokiu būdu išvirti visus kiaušinius.
- 5Serviravimas: lėkštėje padėti bandelės puselę, ant jos uždėti karamelizuotų svogūnų, salotų mišinio, šoninės riekelę ir ant viršaus – kiaušinį. Pabarstyti druska ir juodaisiais pipirais.