Befstrogenas su lazdyno riešutų padažu

Ingredientai
Jums reikės:
800 g jautienos kumpio arba mentės
600 ml pieno
1 valg. š. sviesto
80 g nuluptų lazdyno riešutų
1 šakelės šviežio šalavijo
2 šakelių šviežio rozmarino
2 šakelių šviežių petražolių
0,5 arb. š. džiovinto česnako granulių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
Šviesios itališkos duonos
- 1Jautieną supjaustyti maždaug 2 cm storio kubeliais arba juostelėmis.
- 2Į smulkintuvą suberti lazdyno riešutus, rozmarino ir šalavijo lapelius, džiovinto česnako granules, maltus juoduosius pipirus, įpilti 2-3 valg. š. alyvuogių aliejaus ir viską sumalti iki smulkių trupinių.
- 3Aukštesnėje keptuvėje arba troškintuve įkaitinti alyvuogių aliejų, sudėti maltą riešutų mišinį, išmaišyti ir pakepinti 1 minutę. Tada įdėti sviestą ir išmaišyti. Kai sviestas ištirps, sudėti smulkintą jautieną, išmaišyti ir pakepinti, kol išgaruos skystis. Tada įberti miltus, gerai išmaišyti, kol nebesimatys baltų taškelių, supilti pieną, įberti druskos ir permaišyti. Kai pienas užvirs, sumažinti kaitrą, uždengti ir troškinti 2 val. ant silpnos kaitros. Periodiškai pamaišyti. Jei padažas labai sutirštėja ir pradeda svilti, įpilti vandens.
- 4Duoną supjaustyti riekelėmis, kurių vieną pusę ištepti alyvuogių aliejumi, apibarstyti druska ir pipirais. Apskrudinti iš abiejų pusių grilio keptuvėje arba orkaitėje.
- 5Befstrogeną patiekti dubenėliuose su skrudinta duona, apibarstyti smulkintais petražolių lapeliais