Balto šokolado putėsiai su damų piršteliais

Ingredientai
Jums reikės Desertui:
100 g damų pirštelių
0,5 užplikytos (arba tirpios) Nescafe kavos puodelio
3 valg. šaukštai aviečių uogienės
5 arb. š. vandens
1 arb. š. želatinos miltelių
100 g pieno
Jums reikės Dekoravimui:
Šviežių mėtos lapelių
Šviežių uogų
- 1Užvirti pieną ir nukelti nuo kaitros. Sudėti vandenyje išbrinkintą želatiną ir gerai išmaišyti, kol želatina ištirps. Šokoladą sudėti į dubenį ir užpilti pieno mišiniu. Maišyti, kol šokoladas pilnai ištirps. Grietinėlę išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti ją į šokolado masę.
- 2Desertinėje formoje ar inde išdėlioti damų pirštelius ir apšlakstyti juos kava. Užpilti puse šokolado masės. Ant paviršiaus paskleisti keletą uogienės juostelių ir užpilti likusia šokolado masės dalimi. Palikti nakčiai šaldytuve. Prieš patiekiant, apibarstyti kakavos milteliais, dekoruoti šviežiomis uogomis ir šviežių mėtų lapeliais.