Baklažanų kroketai

Ingredientai
Jums reikės:
1 vidutinio baklažano
1 svogūno
200 g jautienos faršo
200 g džiuvėsėlių
1 kiaušinio
100 ml vandens
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio prieskonių maltai mėsai
- 1Svogūną susmulkinti. Neluptą baklažaną taip pat supjaustyti smulkiais kubeliais. Į keptuvę įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus ir suberti svogūnus. Pakepinti, kol svogūnai suminkštės. Tada suberti baklažanus ir pakepinti. Kai keptuvė išsausėja, įpilti 100 ml vandens, įberti druskos, sumažinti kaitrą ir patroškinti daržoves 3-5 min.
- 2Į didesnį dubenį sudėti faršą, įberti 4-5 valg. š. džiuvėsėlių, įmušti kiaušinį, įberti maltos mėsos prieskonių, sudėti troškintas daržoves ir viską gerai išmaišyti.
- 3Pašlapinti rankas ir iš gautos masės formuoti rutuliuko formos kroketus. Ant lėkštės paberti džiuvėsėlių ir juose apvolioti baklažanų kroketus.
- 4Prikaistuvyje įkaitinti alyvuogių aliejų (įpilti aliejaus tiek, kad gerai apsemtų kroketus) ir jame apskrudinti baklažanų kroketus. Išimtus iš puodo kroketus padėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių, ir pabarstyti druska.
- 5Patiekti, kaip karštą užkandį. Skanūs ir atvėsę.