I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Azijos įkvėpti koldūnai su krevetėmis ir kiauliena ramen sultinyje


Azijos virtuvė jau kuris laikas karaliauja įvairiuose maisto top‘uose ir vis daugiau žmonių atranda naujus skonius. Tačiau neretai pasigaminti namuose kažką panašaus, ką esame ragavę, yra pakankamai sudėtinga. Šefas Gediminas lengvina mūsų gyvenimus ir dalinasi receptu, kuris patiks visiems ieškantiems kažko kitokio.Šis Azijos įkvėptas patiekalas nuostabiai tiks šaltais žiemos vakarais, kai norisi turtingų skonių, sotumo ir šilumos.  Pasinaudodami keliais triukais koldūnus su krevetėmis ir kiauliena pagaminsite labai lengvai, o patiekus juos su natūraliu ramen sultiniu, kurį užteks tik pašildyti, mėgausitės skonių jūra nesugaišdami tam begalės laiko.

Ingredientai


Įdarui jums reikės:

200 g išvalytų krevečių
350 g kiaulienos šoninės (liesesnės)
Pundelio šviežios kalendros
Ryšulėlio šviežių svogūnų laiškų
1 valg. šaukšto kepintų sezamų aliejaus
1 valg. šaukšto sojos padažo
1 valg. šaukšto austrių padažo
1 arb. šaukštelio druskos
1 arb. šaukštelio cukraus
0,5 arb. šaukštelio malto imbiero
3-4 skiltelių česnako
10 g želatinos miltelių

Taip pat jums reikės:

300 g gyoza tešlos
Šiek tiek smulkintų svogūnų laiškų
  • 1Paruoškite įdarą. Į smulkintuvą sudėkite gerai išvalytas krevetes, susmulkinkite iki stambių gabaliukų ir sudėkite į dubenį. Į smulkintuvą sudėkite pusę kiaulienos šoninės, susmulkinkite taip pat iki stambių gabaliukų ir sudėkite į dubenį su krevetėmis. Likusią kiaulienos šoninę susmulkinkite iki pastos konsistencijos, sudėkite į tą patį dubenį. Kalendrą ir svogūnų laiškus susmulkinkite, suberkite į dubenį su krevetėmis ir šonine. Supilkite sezamų aliejų, sojos bei austrių padažus, suberkite druską, cukrų, maltą imbierą, įspauskite česnaką ir gerai viską išmaišykite. Želatinos miltelius sumaišykite su 50-60 ml vandens ir išbrinkus supilkite į įdarą. Želatina įdarui suteiks tiršto sultingumo. Viską gerai permaišykite.
  • 2Gyoza tešlą iš vakaro išimkite iš šaldiklio ir įdėkite į šaldytuvą, kad palengva atšiltų. Gaminant, tešlos laktštelius laikykite uždengę drėgnu rankšluostuku, kad neišdžiūtų. Formuokite koldūnus. Gyoza tešlos lakšto kraštelius aptepkite vandeniu, į jo vidurį dėkite šaukštelį paruošto įdaro ir užlenkite šonus į viršų, juos suklijuodami. Taip kartokite, kol paruošite visus koldūnus. Paruoštus koldūnus laikykite uždengę drėgnu rankšluostuku, kad neišdžiūtų.
  • 3Didesniame puode užkaiskite ramen sultinį ir kai jis lengvai užvirs, padarykite sukuriuką bei sudėkite koldūnus. Pavirkite keletą minučių.
  • 4Į dubenėlį įdėkite šiek tiek smulkintų svogūnų laiškų, apšlakstykite Yuzu aliejumi, dėkite koldūnus ir užpilkite sultiniu, kad ne pilnai apsemtų.

Skanaus!


Panašūs receptai

Antienos Velingtono kepsnys su apelsininiu padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kiaulienos karkos terinas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Grybų štrudelis su filo tešla

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Balandėliai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė sriuba su koldūnais įdarytais sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Makaronai su baklažanais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Starkis su pikantiškomis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultinga vištienos krūtinėlė su aromatingu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Miso grikiai su grybais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kreminė moliūgų sriuba su krevetėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Dešrelės su ypatingu padažu ir bulvių koše

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultingi čeburekai su aviena

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rudeninis vištienos troškinys su grybais ir sviestiniais pyragėliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rikotos virtinukai gnudi su raudonuoju pesto

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Spaghetti su sultingais jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Antienos šnicelis su briuselio kopūstais

Autorius: Gediminas Endriukaitis