Avietinis tortas su pistacijų kremu

Ingredientai
Biskvitui reikės:
40 g migdolų riešutų
40 g lazdyno riešutų
70 g cukraus pudros
2 šaukštų cukraus
4 kiaušinių baltymų
Kremui reikės:
100 g cukraus
100 g vandens
5 kiaušinių trynių
240 g sviesto
Užbaigimui reikės:
300 g aviečių
Cukraus pudros
- 1Riešutus sumalti iki smulkios frakcijos. Malant įdėti miltus ir cukraus pudrą. Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų ir permaišyti su biriais ingredientais. Masę maišyti iki vientisos, blizgios masės. Ją dalinti pusiau ir dėti į dvi kepimo formas, kad gauti du biskvitus. Kepti iki 180°C įkaitintoje keptuvėje 12-15 min.
- 2Sumaišyti vandenį su cukrumi ir užvirti iki 118 °C (kol masė tampa klampi). Kiaušinių trynius plakti ir tuo pačiu metu po truputi pilti karšą cukraus sirupą. Išplakti iki standžių putų. Sviestą ir pistacijų pastą išplakti iki purios masės ir šluotelės pagalba sujungti su baltymų pase.
- 3Dalį aviečių perpjauti pusiau ir perpjauta puse į išorę sudėlioti ant biskvito krašto (iš formos neištraukti). Kitą dalį pilnų aviečių sudėlioti ant viso biskvito. Konditerinio maišelio pagalba užpilti visą kremą, kad padengtų uogas. Uždėti antrą biskvitą. Palikti šaldytuve, kol sustings.
- 4Torto viršų papuošti cukraus pudra.