I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh


Artimųjų rytų desertas Knafeh gaminamas iš "angelų plaukais" vadinamos tešlos kataifi, sulaistytos cukraus sirupu ir įdarytas sūriu. Skamba išties intriguojančiai tiesa? Mes pabandėme pagaminti šį desertą ir maloniai nustebome, kad avių pieno sūris gali tapti puikaus skanėsto dalimi, o pridėjus vos kelis papildomus ingredientus, saldus cukraus sirupas tampa gaivesniu ir desertui suteikia papildomų skonių. Tikrai verta išbandyti ir atrasti netikėtų skonių derinių.

Ingredientai


Jums reikės:

500 g kataifi tešlos
150 g tirpinto ghee sviesto
500 g avių pieno sūrio

Sirupui jums reikės:

1 vnt. didelio apelsino
2 vnt. žaliųjų citrinų
2 stiklinių rudojo cukraus
1 stiklinės vandens
Šiek tiek nekepintų ir nesūdytų pistacijų
  • 1Kataifi tešlą sukarpykite (suplėšykite) maždaug 2 cm ilgio siūlais ir užpilkite tirpintu sviestu. Rankomis gerai išmaišykite, kad kiekvienas siūliukas tolygiai pasidengtų. Į kepimo indą sudėkite maždaug du trečdalius tešlos ir stiklinės pagalba gerai ją suspauskite suformuodami tarsi paplotėlį.
  • 2Sutarkuokite avių pieno sūrį ir palikdami maždaug po 2 cm iš šonų suberkite jį ant suformuoto paplotėlio. Sūrį paspauskite, sudėkite likusią tešlą ir vėl gerai suspauskite. Taip paruoštą desertą dėkite į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su kaitinimo iš viršaus ir apačios funkcija ir kepkite apie 35-40 minučių.
  • 3Pagaminkite sirupą. Skustuko pagalba nulupkite apelsino žievelę ir ją sudėkite į prikaistuvį. Tą patį padarykite su žaliosiomis citrinomis. Išspauskite apelsino ir žaliųjų citrinų sultis, supilkite jas ir vandenį į prikaistuvį su žievelėmis. Supilkite cukrų, įjunkite vidutinę kaitrą ir užvirus pavirkite 10-12 minučių. Išvirus išimkite žieveles ir leiskite sirupui pravėsti.
  • 4Iškepusį desertą apversdami išverskite į kitą skardą ar didesnį indą. Dar karštą sulaistykite pravėsusiu sirupu. Reikėtų sunaudoti šiek tiek daugiau nei pusę pasiruošto kiekio, kitą dalį pasilikite užsipilti ragaujant.
  • 5Desertą skanaukite dar karštą, užpildami dar šiek tiek sirupo ir apibarstydami smulkintomis pistacijomis.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis