Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh
Artimųjų rytų desertas Knafeh gaminamas iš "angelų plaukais" vadinamos tešlos kataifi, sulaistytos cukraus sirupu ir įdarytas sūriu. Skamba išties intriguojančiai tiesa? Mes pabandėme pagaminti šį desertą ir maloniai nustebome, kad avių pieno sūris gali tapti puikaus skanėsto dalimi, o pridėjus vos kelis papildomus ingredientus, saldus cukraus sirupas tampa gaivesniu ir desertui suteikia papildomų skonių. Tikrai verta išbandyti ir atrasti netikėtų skonių derinių.

Ingredientai
Jums reikės:
500 g kataifi tešlos
150 g tirpinto ghee sviesto
500 g avių pieno sūrio
Sirupui jums reikės:
1 vnt. didelio apelsino
2 vnt. žaliųjų citrinų
2 stiklinių rudojo cukraus
1 stiklinės vandens
Šiek tiek nekepintų ir nesūdytų pistacijų
- 1Kataifi tešlą sukarpykite (suplėšykite) maždaug 2 cm ilgio siūlais ir užpilkite tirpintu sviestu. Rankomis gerai išmaišykite, kad kiekvienas siūliukas tolygiai pasidengtų. Į kepimo indą sudėkite maždaug du trečdalius tešlos ir stiklinės pagalba gerai ją suspauskite suformuodami tarsi paplotėlį.
- 2Sutarkuokite avių pieno sūrį ir palikdami maždaug po 2 cm iš šonų suberkite jį ant suformuoto paplotėlio. Sūrį paspauskite, sudėkite likusią tešlą ir vėl gerai suspauskite. Taip paruoštą desertą dėkite į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su kaitinimo iš viršaus ir apačios funkcija ir kepkite apie 35-40 minučių.
- 3Pagaminkite sirupą. Skustuko pagalba nulupkite apelsino žievelę ir ją sudėkite į prikaistuvį. Tą patį padarykite su žaliosiomis citrinomis. Išspauskite apelsino ir žaliųjų citrinų sultis, supilkite jas ir vandenį į prikaistuvį su žievelėmis. Supilkite cukrų, įjunkite vidutinę kaitrą ir užvirus pavirkite 10-12 minučių. Išvirus išimkite žieveles ir leiskite sirupui pravėsti.
- 4Iškepusį desertą apversdami išverskite į kitą skardą ar didesnį indą. Dar karštą sulaistykite pravėsusiu sirupu. Reikėtų sunaudoti šiek tiek daugiau nei pusę pasiruošto kiekio, kitą dalį pasilikite užsipilti ragaujant.
- 5Desertą skanaukite dar karštą, užpildami dar šiek tiek sirupo ir apibarstydami smulkintomis pistacijomis.