Apverstas obuolių pyragas

Ingredientai
Jums reikės Pyragui:
1 kg obuolių
100 g cukraus
100 g sviesto
400 g sluoksniuotos sviestinės bemielės tešlos
Jums reikės Papuošimui:
100 g šv. šilauogių
Šviežios mėtos lapelių
- 1Obuolius nulupti ir supjaustyti maždaug 1 cm storio skiltelėmis. Į įkaitintą keptuvę po truputį berti cukrų ir judinant keptuvę laukti, kol jis visas gražiai išsilydis.
- 2Tada po truputį dėti kambario temperatūros sviesto gabaliukus ir nuolat maišyti, kol pilnai ištirps ir susidarys vientisa masė. Į gautą masę sudėti obuolių skilteles, gerai išmaišyti. Vanilės ankštį perpjauti išilgai ir išskobti sėklytes, viską sumestį į keptuvę ir gerai išmaišyti. Kol obuoliai karamelizuojasi, gražiai juos paskirstyti ant keptuvės dugno saulytės forma, iškočioti tešlą ir išpjauti keptuvės skersmens apskritimą. Juo uždengti karamelizuotus obuolius, tolygiai subadyti tešlos paviršių šakute ir kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 minučių.
- 3Iškepusį pyragą geriausia palikti nakčiai pastovėti, kad sutvirtėtų obuolių masė. Prieš patiekiant dekoruoti maskarponės sūrio rutuliukais, šviežiomis šilauogėmis, mėtos lapeliais ir apibarstyti cukraus pudra.