Antienos kulšelės „confit“ su juodaisiais ryžiais ir voveraičių padažu

Ingredientai
Jums reikės:
4 antienos kulšelių
1 valg. š. druskos
0,5 arb. š. maltų juodųjų pipirų
1 valg. š. skysto medaus
3 valg. š. sojos padažo
Pundelio šviežio čiobrelio šakelių
250 g juodųjų ryžių
250 g šviežių voveraičių
1 nuluptos česnako skiltelės
Žiupsnelio persilado prieskonių
- 1Druską bei pipirus sumaišyti su šlakeliu alyvuogių aliejaus bei gautu mišiniu įtrinti antienos kulšeles. Palikti jas kelioms valandoms pasimarinuoti, o geriausia tai padaryti iš vakaro.
- 2Į troškintuvą sudėti pasimarinavusias antienos kulšeles, gausiai apiberti čiobrelio šakelėmis ir užpilti alyvuogių aliejumi, kad apsemtų. Uždengti ir troškinti iki 120°C įkaitintoje orkaitėje 3 valandas. Išsitroškinusias kulšeles padėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir aptepti medaus bei sojos mišiniu. Vėl įdėti į iki 220°C įkaitintą orkaitę bei kepti apie 5 minutes grilio rėžimu.
- 3Pasūdytame vandenyje išvirti juoduosius ryžius (užtrunka apie 20 minučių).
- 4Po tekančiu vandeniu nuplauti voveraites, nusausinti ir susmulkinti. Keptuvėje įkaitinti šlakelį alyvuogių aliejaus, įdėti nuluptą česnako skiltelę ir įberti persilado prieskonių, pamaišyti bei sudėti voveraites. Pakepinti ant aukštos kaitros. |Pabaigoje supilti grietinėlę, permaišyti ir nukelti nuo kaitros.
- 5Antienos kulšeles patiekti su juodaisiais ryžiais ir užpilti voveraičių padažu.
- 6Jei labai skubate, bet norite nustebinti - jau paruoštos antienos kulšelės „confit“, kurias reikia tik apskrudinti su medaus ir sojos mišiniu.