Antienos krūtinėlė su karštomis bolivinės balandos salotomis

Ingredientai
Jums reikės antienai:
2 antienos krūtinėles puselių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
Žiupsnelio persilado prieskonių
Jums reikės salotoms:
0,5 brokolio
1 mėlyno svogūno
200 g vyšninių pomidoriukų
0,5 stiklinės bolivinės balandos
1 stiklinė vandens
2 česnako skiltelių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
- 1Šlakelį aliejaus sumaišyti su druska, pipirais ir persilado prieskoniais. Gautu mišiniu įtrinti antienos krūtinėlės puseles ir paliekti valandai pasimarinuoti kambario temperatūroje.
- 2Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepinti antienos krūtinėlės puseles iš abiejų pusių po 6 minutes (pradėti kepti ant pusės su oda). Tada įdėti į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepti 6-10 minučių.
- 3Santykiu 1:2 pasūdytame vandenyje išvirti bolivinę balandą. Kol ji verda uždėti ant puodo viršaus sietelį ir garų vonelėje 5 minutes apvirti susmulkintą brokolį.
- 4Svogūną supjaustyti „laiveliais“ (supjaustyti išilgai į 8 dalis). Pomidoriukus perpjauti per pusę. Sausoje įkaitintoje keptuvėje 2 minutes apkepinti pomidoriukus, įpilti alyvuogių aliejaus, sudėti svogūnus, nuluptas česnako skilteles ir pamaišant apkepinti 2-3 minutes. Tada sudėti apvirtus brokolius, įberti druskos, pipirų ir dar pakepinti 2 minutes. Į keptuvę su daržovėmis sudėti išvirusią bolivinę balandą ir išmaišyti. Pašlakstyti juoduoju balzaminiu actu.
- 5Iškepusią antienos krūtinėlę supjaustyti riekelėmis ir patiekti su karštomis bolivinės balandos bei keptų daržovių salotomis.