Antienos krūtinėlė su balzaminiame acte karamelizuotais vyšniniais pomidoriukais

Ingredientai
Jums reikės:
2 antienos krūtinėlės puselių
3 šalotinių svogūnų
1 šakelės šviežio rozmarino
1 šakelės šviežio čiobrelio
2 nuluptų česnako skiltelių
6-8 vnt. vyšninių pomidoriukų
1 arb. š. natūralaus medaus
1 sultinio kubelio
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
Saulėgrąžų aliejaus
Salotoms:
1 pakuotės salotų lapų mišinio
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
Rapsų aliejaus su aitriosiomis paprikomis, bazilikais ir pomidorais
- 1Antienos krūtinėlę nuplauti, nusausinti ir nupjauti odos ar mėsos nereikalingas dalis. Odelės paviršių įpjauti rombais skersai ir išilgai, bet nepažeisti pačios mėsos.
- 2Sultinio kubelį ištirpinti verdančiame vandenyje (0,5 l).
- 3Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų, įmesti česnako skilteles ir šviežio rozmarino bei čiobrelio lapelius. Pakepinti 1 minutę ir mentele nustumti į keptuvės kraštą. Ant keptuvės sudėti odele žemyn anties krūtinėlės puseles. Kepti 5 minutes, iki gražiai apskrus, apversti ir apibarstyti druska bei pipirais. Kitą pusę taip pat kepti 5 minutes. Tada krūtinėlę perdėti į kepimo skardą ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 8-10 minučių. Jeigu turite orkaitę su termometru, matuojančiu mėsos vidinę temperatūrą, kepti 160°C temperatūroje iki mėsos vidinė temperatūra pasieks 60°C.
- 4Šalotinius svogūnus nulupti ir supjaustyti į keturias dalis. Sudėti į keptuvę, kur kepė mėsa ir pakepinti 1-2 minutes. Užpilti samčiu sultinio, išmaišyti, įdėti šaukštelį medaus ir dar kartą gerai permaišyti. Tada gautą padažą nukošti per sietelį ir skystį supilti į prikaistuvį. Pastatyti prikaistuvį ant silpnos kaitros, įpilti keletą šlakelių juodojo balzaminio acto, išmaišyti ir kaitinti, kol pradės tirštėti. Tada sudėti per pusę perpjautus vyšninius pomidoriukus, išmaišyti ir pakepinti 1-2 minutes.
- 5Iškepusią mėsą supjaustyti plonomis riekelėmis. Lėkštėse serviruoti svogūnus, ant jų dėti mėsos riekeles ir užpilti balzaminio acto padažu su pomidorais.
- 6Šalia patiekti salotų lapų mišinį permaišytą su ypač tyru alyvuogių aliejumi bei žiupsneliu druskos ir pipirų.