Ant grilio kepti vištienos sparneliai su šonine ir bolivinės balandos salotomis

Ingredientai
Jums reikės:
10 vištienos sparnelių
10 riekelių plonai pjaustytos šalto rūkymo šoninės
1 paprikos
1 čili pipiro
1 skiltelės česnako
30 vyšninių pomidoriukų
0,50 stiklinės bolivinės balandos
200 ml sojos padažo
Šlakelio „Tabasco“ padažo
Nedidelės saujelės svogūno laiškų
Poros šakelių petražolių
Žiupsnelio druskos
- 1Santykiu 1:2 išvirti bolivinę balandą sūdytame vandenyje. Atvėsinti. Papriką apskrudinti grilyje arba orkaitėje. Nulupti ir supjaustyti stambiais kubeliais. Vyšninius pomidoriukus perpjauti per pusę. Svogūno laiškus ir petražoles smulkiai sukapoti. Viską sumaišyti, įdėti druskos, pašlakstyti aliejumi ir dar kartą permaišyti.
- 2Čili pipirą perpjauti per pusę išilgai, išimti sėklas ir susmulkinti. Sojos padažą supilti į didesnį puodelį, įpilti „Tabasco“ padažo, suberti smulkintą česnaką ir čili pipirą. Viską išmaišyti.
- 3Vištienos sparnelius apvynioti šonine ir kepti grilyje arba keptuvėje ant vidutinės kaitros. Apvertus ant kitos pusės apšlakstyti sojos padažo mišiniu. Kepti 20 minučių, kas 5 minutes pašlakstant mišiniu.
- 4Sparnelius patiekti su bolivinės balandos salotomis.