Aguoniniai pyragaičiai su sūrio kremu

Ingredientai
Tešlai reikės:
150 g sviesto
2 kiaušinių
75 g cukraus
Žiupsnelio druskos
5 g kepimo miltelių
70 g aguonų
Kremui reikės:
100 g cukraus pudros
- 1Sviestą ištirpinti ir kaitinti, kol įgaus rusvą spalvą ir pradės kvepėti riešutais. Paruošus palikti atvėsti.
- 2Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska, kol susidarys standžios putos. Suberti miltus, kepimo miltelius, aguonas ir permaišyti.
- 3Pravėsusį sviestą perkošti ir plakant po truputį supilti į tešlą. Plakti, kol sviestas pilnai pasiskirstys ir tešla taps vientisa.
- 4Tešlą supilstyti į kepimo formeles ar žiedus. Jei formelės metalinės, prieš pilant ištepti sviestu ir pabarstyti miltais. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Iškepusius atvėsinti.
- 5Kremui skirtus ingredientus išplakti ir konditerinio maišelio pagalba papuošti pyragaičius. Pagardinti šviežiomis uogomis.