I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Eklerai su plikyto kremo įdaru


Ingredientai


Plikytai tešlai reikės:

120 g pieno
120 g vandens
3 g druskos
15 g cukraus
115 g sviesto
230 g kiaušinių

Kremui reikės:

240 g pieno
Žiupsnelio druskos
100 g cukraus
30 g kukurūzų krakmolo
2 kiaušinių
45 g sviesto

Glazūrai reikės:

  • 1

    Tešlos gaminimo eiga:

    Prieš pradėdami gaminti plikytą tešlą, iš anksto pasiruoškite visus ingredientus, juos pasverkite.
  • 2Į prikaistuvį supilkite pieną, vandenį, suberkite druską bei cukrų, sudėkite nedideliais kubeliais pjaustytą sviestą. Kaitinkite, kol pilnai užvirs, t.y. „burbuliuos“ per visą paviršių.
  • 3Užvirus skysčiams, prikaistuvį nukelkite nuo kaitros, suberkite sijotus miltus ir maišykite, kol tešla taps vientisa, neliks miltų gumuliukų. Tuomet grąžinkite prikaistuvį ant aukštesnės, nei vidutinė, kaitros ir nuolat maišydami kaitinkite (garinkite) tešlą 5 minutes.
  • 4Tešlą sudėkite į mikserį su lopetėlės priedu ir keletą minučių maišykite lėta eiga, kol tešla truputį atvės. Jeigu mikserio neturite, tešlą dėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir kartas nuo karto pamaišykite. Tuomet palaipsniui (po maždaug ketvirtadalį) dėkite lengvai išplaktus kiaušinius ir maišykite lopetėle, kol jie pilnai įsimaišyt į tešlą. Procesą kartokite, kol liks paskutinis ketvirtadalis kiaušinių masės. Patikrinkite tešlos konsistenciją – ji turi būti blizgi, vientisa, keliant lopetėlę iš tešlos turi susidaryti „V“ formos tešlos „liežuvis“, kuris nekrenta nuo lopetėlės. Jei tešla per kieta, supilkite likusius kiaušinius ir išmaišykite. Jeigu ir tuomet tešlos konsistencija per tvirta, dėkite po šaukštą kiaušinių masės, išmaišykite ir tikrinkite.
  • 5Paruoštą plikytą tešlą dėkite į paruoštą špricavimo maišą su 15mm antgaliu (smulki žvaigždutė) ir ant kepimo popieriaus formuokite maždaug 11-12cm eklerus, apipurkškite trupučiu vandens, kad kepimo metu tešla mažiau suplyštų. Kepkite iki 180°C įkaitintoje okaitėje, kaitinimas iš viršaus ir apačios, 45 minutes. Visą kepimo laiką JOKIU BŪDU neatidarinėkite orkaitės durelių.
  • 6Iškeptus eklerus pilnai atvėsinkite ir tik tuomet pildykite kremu bei glazūruokite.
  • 7

    Plikyto kremo gaminimo eiga:

    Į prikaistuvį supilkite pieną ir grietinėlę, įberkite žiupsnelį druskos. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai pusiau, atsargiai išimkite vanilės sėklytes ir sudėkite į prikaistuvį su skysčiais. Vanilės ankštį taip pat įdėkite į prikaistuvį, kad „ištraukti“ kuo daugiau skonio. Kaitinkite, kol užvirs. Atskirame dubenėlyje sumaišykite cukrų bei krakmolą. Tuomet sudėkite kiaušinius ir labai gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Užvirus skysčiams juos palaipsniui supilkite ant cukraus, krakmolo ir kiaušinių mišinio nuolat maišant. Gautą masę pilkite atgal į prikaistuvį ir nuolat maišant kaitinkite, kol kremas sutirštės. Pradėjus „burbuliuoti“, kaitinkite nuolat maišant dar apie minutę. Tuomet nuimkite nuo kaitros, sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite. Gautą kremą supilkite į švarų indą, uždenkite maistine plėvele, atvėsinkite ir laikykite šaldytuve bent 3 valandas. Prieš naudojimą permaišykite su maskarpone, kol kremas taps vientisas.
  • 8

    Glazūros gaminimo eiga:

    Į prikaistuvį supilkite grietinėlę bei gliukozės sirupą ir kaitinkite iki virimo. Tuomet užpilkite ant juodojo šokolado, palaukite apie 1-2 minutes, kad šokoladas pradėtų tirpti, ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Glazūrą geriausia naudoti maždaug 30°С.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis